Om oss

Den här sidan är uppbyggd av Skoldatateket i Nynäshamn.
Jag h
eter Maud Hedblom och är den som driver Nynäshamns Skoldatatek.  Jag är låg- och mellanstadielärare samt Specialpedogog. Jag har jobbat med Skoldatateket i ca 10 år.

Skoldatateket finns som lokal på biblioteket i Nynäshamn. Men den mesta verksamheten sker ute på kommunens olika skolor. Skoldatateket servar allt från förskola till KOMVUX- NKC.

Skoldatatek är  i första hand ett IKT-stöd för elever i behov av särskilt. Verksamheten går ut på att utjämna de skillnader som någon typ av funktionsnedsättning kan ge upphov. IKT kan göra skolan mer likvärdig. Det försöker Skoldatateken arbeta för – en likvärdig skola där alla ska ha möjlighet att lyckas.

Skoldatateken i Sverige startades i samarbete mellan SPSM och kommuner på 2000-talet . SPSM gav ekonomiskt bidrag för uppstart och har allt sedan dess stöttat oss genom nätverksträffar och temadagar på SPSM.

 • Webbplatsens syfte och mottagare
  Syftet med sidan är att sprida information till främst lärare, kring olika frågor gällande elever i behov av särskilt stöd. Jag vill bla ta upp och informera om specialpedagogiska frågor, lärverktyg i form av olika typer av enheter och tillhörande appar, web och litteraturtips.
 • Kontakt
  Maud Hedblom, special- och IKT-pedagog
  Telefon: 08-520 683 95, anknytning: 8395
  Mail: maud.hedblom@nynashamn.se
  Besöksadress: Stadshusplatsen 1, Folkets Hus- Biblioteket

 

 

 

6 reaktioner till “Om oss”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *